zaterdag 3 november 2018

SNOEIEN

Foto: Jomme met een kluif als sigaar 
tussen de gesnoeide wilgentakken.

Wat een lekker weertje voor november. Het zonnetje schijnt en het is droog.
Mijn baasjes hebben vandaag weer eens in de tuin gewerkt. Eerst is er een tuinman geweest om heel wat conifeer heggen te scheren. Hij maakte een heleboel herrie in de buurt van het kippenhok en de kip is meteen broeds af. Die luilak zat al weken op zijn nest te nep broeden. Ook wel een beetje zielig want haar vriendin is vorige week overleden. Ze lag opeens met haar pootjes omhoog in het gras.

Maar we hadden het over de herrie van de tuinman. De kip schrok zo dat ze over het hek vloog en weer lekker vrij in de tuin kon lopen. Ze heeft genoten en kwam weer lekker voor het raam tokkelen. Denk dat ze nu wel weer eens wat vaker los mag hoor. Weet niet of ik er weer achteraan ga. De kat vind het prima, die gaat er gewoon naast zitten. Wel beetje vreemd want de kat is wel een vogeltjes jager!

Maar de baasjes zijn ook druk met snoeien. Vooral het vrouwtje is erg fanatiek. Iedere 2 weken zijn de drie groene bakken propvol. Nu is ze de wilgen aan het knotten. Nog een beetje te vroeg want er zit nog blad aan. De tuinman zei dat de beste tijd januari is. Maar ze snoeit gewoon door. Het is nu lekker weer en nog niet zo koud en die wilgen zijn niet dood te krijgen....
Zo mooi vind ze die bomen dus niet. Ze groeien als kool en ieder jaar een hele klus' zucht ze.

Ik vond het wel gezellig. Ik had een kluifje gekregen en heb heerlijk op de takken liggen kluiven.
Had ook even haar tuinhandschoenen te pakken. Jee, dat was leuk. Ik kan nog steeds heel hard rennen door de tuin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten