donderdag 14 juni 2018

STATION EN PAALHOOFDEN

Foto:Jomme op het verharde pad bij het strand van Zoutelande

Ik zou een reünie hebben met klas S80B uit Dijkzight (nu Erasmus R'dam) maar door persoonlijke omstandigheden van degene die het zou organiseren is het uitgesteld naar later dit jaar. 
Nu nam een vriendin M uit deze groep de trein en we zouden er een gezellig dagje op Walcheren van maken.

Mooi moment om het station en bushalte te oefenen dus.
Een half uurtje voordat ze zou aankomen met Jomme over het station gelopen. De route van het blinden-bobbel-paadje gevolgd, op een bankje gezeten tussen andere passagiers die op de trein zaten te wachten, langs de stilstaande trein gelopen. Je zelfs even in de trein gedragen en daar even rond gekeken (voordeel van een eindstation).
Gewacht tot de trein vertrok, je keek rustig hoe de deuren dicht gingen en wagon na wagon aan je neus voorbij trok..... Daarna op het bankje bij de bus gezeten, gewacht tot de bus aankwam en weer vertrok....dit deed je ook allemaal goed en rustig.
Weer terug naar het station, gewacht tot de trein aankwam en iedereen zien uitstappen. M had ik ondertussen al geappt om Jomme geen aandacht te geven en Jomme schonk ook geen aandacht aan haar. Wauw Jomme deed het hartstikke goed!

In de auto een beetje een dilemma. Jomme maar vast gezet bij de bijrijdersstoel op zijn vaste plaats en M erbij. Jomme bleef netjes zitten en legde zijn kop op haar benen. Misschien niet helemaal volgens de regels maar het ging goed en rustig dus voor mij was het prima.

Tijdens de koffie uitrusten in de bench en 's middags mee naar Zoutelande voor een wandeling over het verharde pad langs het strand. Nog een terrasmomentje waarbij je ook lekker ging liggen onder de stoel. Veel toeristen en honden, afleiden dus....beetje moeilijk! Weer de auto in naar het station en de dag zat er qua trainingsmomentjes voor je op.

Nu weer 2 dagen rust! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten